Bende van Nijvel

Hold-up op de DELHAIZE te Overijse

Vrijdag 27 september 1985 omstreeks 20u35, Overijse (Jesus-Eik), Brusselsesteenweg, nr 399

Een voertuig, waarschijnlijk een VW Golf, parkeert zich op de parking achter de handelszaak « Windekind ». Drie mannen stappen uit het voertuig en wandelen op een lijn langs de struiken. Drie kinderen spelen met hun fiets op de parking. Ter hoogte van de jongeren vragen de drie mannen hen om onmiddellijk van hun fiets te stappen. Twee jongens rijden onmiddellijk weg. De derde jongen, eens afgestapt van zijn fiets, wordt onmiddellijk en meedogenloos neergeschoten door een van de daders gewapend met een Riot-Gun. Diezelfde dader zoekt een te gijzelen persoon. Hij kruist hierop meerdere personen op zijn weg en duidt tenslotte een persoon aan die als schild zal dienen voor het uitvoeren van de hold-up.

De daders betreden het grootwarenhuis en bevelen de klanten om op de grond te gaan liggen. Een van de daders vuurt hierop in de richting van de kassa’s. Hij verwondt hierbij meerdere personen. Ondertussen begeeft een andere dader zich richting burelen. Op zijn weg vuurt hij meerdere malen in de richting van de kassa’s. Ondertussen bewaakt de derde dader zich om de klanten in de winkel, en ook om de gegijzelde persoon. Hij blijft als uitkijk bij de ingang staan.

De dader die ondertussen het lokaal bereikt waar de brandkoffer staat, laat deze openen en steelt er het aanwezige geld. Samen met een van de mededaders neemt hij ook de koffer met het kleingeld mee.

Tijdens hun terugweg naar de uitgang van de winkel maken de daders meerdere kassa’s leeg. Ze nemen ook de gegijzelde persoon mee en verlaten hierop de winkel.

Op de parking staat een PEUGEOT 504. De bestuurder wordt onder vuur genomen. Hij slaagt erin zijn voertuig te verlaten en te ontsnappen aan de daders.

Een andere persoon bevindt zich eveneens op de parking, hij staat naast zijn voertuig Ford Sierra. Wanneer hij terug in zijn voertuig wilt stappen, wordt hij koelbloedig neergeschoten. De gegijzelde persoon wordt eveneens koelbloedig vermoord door meerdere schoten, afkomstig van de wapens van twee daders.

De drie gangsters nemen terug plaats in een wagen en vertrekken aan hoge snelheid in de richting van Brussel.

Buit

Totale buit: 2.511.103 BEF (zijnde ongeveer : € 62.249).

Beschrijving van de daders

Dader 1: 40 jaar oud - 1m90 (mogelijk nog groter) – Draagt een masker die een oude gerimpelde persoon voorstelde.

Dader 2: 1m75 - 1m80 – Normale lichaamsbouw – Drager van een lange jas, donker- blauwe of zwarte kleur, donkere broek. Militair schoeisel. Draagt een hoed of zwarte muts.

Dader 3: 1m70 - 1m80 – Normale lichaamsbouw – Donkere kledij – draagt een masker.

Locatie

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.