Bende van Nijvel

Diefstal met braak van een Volkswagen Santana in de garage BRICHAU

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 mei 1982, Lembeek, Bergensesteenweg nr 273

Twee daders forceren het slot onderaan de glazen ingangsdeur van de toonzaal en ontvreemden er een personenauto Volkswagen Santana in blauwe metaalkleur. De contactsleutels bevonden zich in het voertuig.

Volkswagen Santana model 1982 Volkswagen Santana model 1982

Volkswagen Santana model 1982

Ter hoogte van deze garage werd door de daders een AUSTIN Allegro achtergelaten, die de avond voordien in ELSENE werd gestolen. De wagen VW SANTANA zal daarna op 14 augustus 1982 hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt bij de feiten gepleegd te MAUBEUGE, en in een later stadium bij de uitvoering van een hold-up op de wapenhandel DEKAISE , gevolgd door een schietpartij te HOEILAART op 30 september 1982. Tussen deze feiten in werd het voertuig opgemerkt te ELSENE in de omgeving van de Kroonlaan en het kerkhof.

Het voertuig wordt de avond van de schietpartij omstreeks 22u30 uitgebrand teruggevonden te UKKEL aan de ingang van de ‘Drève du Caporal’ op een tweehonderdtal meter van de Terhulpsesteenweg.

Een voorbijganger merkt het brandende voertuig op. Nadien zal blijken dat de achterbank van het voertuig ontbreekt en dat er zich kogelinslagen bevinden aan de zijkant van de wagen en in het instrumentenbord.

Locatie

Garage Brichau

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.