Bende van Nijvel

Hold-up op de COLRUYT te Halle

Donderdag 03 maart 1983 rond 19u30, Halle, Edingensesteenweg, nr 300

Drie onbekenden betreden de winkel. Een dader is gewapend met een geweer met korte loop. Hij blijft aan de ingang en verplicht de werknemer op de grond te gaan liggen. De andere werknemers en klanten die in de buurt zijn, gaan eveneens onmiddellijk op de grond liggen. Dezelfde dader schiet vervolgens een schot af met zijn geweer. Ondertussen begeven de twee andere daders zich naar de verdieping waar de burelen zich bevinden. Wanneer beide daders het bureel betreden, bevinden er zich drie werknemers waaronder de winkeldirecteur. Deze laatste moet de overvallers vergezellen naar de brandkast. Hij wordt in deze kamer vermoord teruggevonden met een kogel in het hoofd. Het geld werd uit de brandkast genomen. De drie daders vluchten met hun voertuig, een donkerkleurige VW GOLF, in de richting van Brussel. Tijdens hun ontsnapping schieten ze meerdere malen op werknemers van de firma COLRUYT, vanuit het voorste raam aan de passagierskant van het voertuig.

Buit

1.182.115 BEF (ongeveer 29.304 euro).

Gebruikt voertuig

Een donkerkleurige VW GOLF, geen andere kenmerken.

Beschrijving van de daders

Dader aan de ingang: 1m85 – stoere lichaamsbouw – zwarte bivakmuts met bleke randen, waarschijnlijk van gele kleur met openingen voor de ogen, de neus en de mond.

Dader met matrak: 1m85 – atletisch gebouwd – donkere huidskleur – zwarte bivakmuts met bleke randen, vermoedelijk van gele kleur met openingen voor de ogen, de neus en de mond.

Dader gewapend met revolver: 1m80/1m85 – gemiddelde lichaamsbouw, atletisch - donkere huidskleur - blauwe ogen - zwarte bivakmuts met bleke randen, vermoedelijk van gele kleur met openingen voor de ogen, de neus en de mond.

Locatie

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.