Bende van Nijvel

Diefstal met braak in de kruidenierswinkel PIOT gevolgd door een schietpartij met de Franse politie

Zaterdag 14 augustus 1982 om 03u25 , Maubeuge, place des Nations nr 44, Nord 59 – Frankrijk

Twee mannen plegen een diefstal in een kruidenierswinkel op het bovenvermelde adres. De eerste dader is groot en sterk van gestalte. Hij verbergt zijn gezicht onder een bivakmuts, voorzien van een kleine uitsnijding voor de ogen. Hij staat op de uitkijk en is gewapend met een geweer of karabijn met afgezaagde loop.

De tweede dader, zonder gekende persoonsbeschrijving, forceert de glazen toegangsdeur en dringt via deze weg de winkel binnen. Ook al zijn er geen bewoners ter plaatse, toch wordt de telefoondraad door de daders afgerukt. Vervolgens worden er voedingsmiddelen, wijn, champagne en ganzenlever gestolen.

Een anoniem telefoontje komt toe in het lokale politiecommissariaat. Er wordt melding gemaakt van de diefstal die aan de gang is. Drie politiemannen begeven zich te voet ter plaatse. Er ontstaat een schietpartij tussen de daders en de politie en een politieagent raakt gewond.

De daders vluchten aan boord van een snelle donkere wagen, die nadien werd geïdentificeerd als de VW Santana, gestolen in de garage BRICHAU te LEMBEEK.

Persartikel over het feit (in het Frans)

Tueurs fous du Brabant : la piste française

Locatie

Place des Nations in Maubeuge – de kruidenierswinkel bestaat niet meer.

Place des Nations in Maubeuge – de kruidenierswinkel bestaat niet meer.

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.