Bende van Nijvel

Diefstal gewapenderhand in de COLRUYT te Nijvel

Zaterdag 17 september 1983 rond 01u25, Nijvel, Brusselsesteenweg nr 170

Een witte MERCEDES rijdt het benzinestation van het grootwarenhuis COLRUYT in NIJVEL op. Op hetzelfde ogenblik zijn meerdere daders een diefstal aan het plegen in het grootwarenhuis COLRUYT. Met een gasbrander maken de daders een opening in de toegangsdeur aan de achterzijde van de winkel.

Het alarmsysteem treedt in werking en een rijkswachtpatrouille komt ter plaatse. Bij hun aankomst worden de rijkswachters onmiddellijk onder vuur genomen door verschillende daders met een Riot Gun en vuurwapens van verschillende kalibers. Tijdens het vuurgevecht komt een van de rijkswachters om het leven, een tweede rijkswachter wordt voor dood achtergelaten.

Wanneer de politieversterking ter plaatse komt, ontdekken ze hun collega’s, maar ook twee levenloze lichamen, verborgen achter een rij winkelwagentjes. Het zijn de lijken van een koppel, dat met hun Mercedes naar het benzinestation op de parking van het grootwarenhuis Colruyt was gekomen om er te tanken.

Het gebruikte voertuig van het koppel werd niet ter plaatse teruggevonden omdat de daders ermee op de vlucht waren.

Witte Mercedes

Buit

40 pakken koffie Maragogype van 500 gr.

10 pakken koffie Maragogype van 2,5.

5 kruiken maïsolie van 5 liter.

5 kruiken arachideolie van 5 liter.

Pralines

Locatie

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.