Bende van Nijvel

Schietpartij te Eigenbrakel in « Diable amoureux »

Zaterdag 17 september 1983 omstreeks 01u40 , Eigenbrakel, Nijvelsesteenweg, ter hoogte van de bar gekend onder de naam : « Le diable amoureux »

Nadat de feiten in de Colruyt van Nijvel werden gesignaleerd via de radio hebben interventie-eenheden wegversperringen aangelegd op zoek naar een witte Mercedes.

Een interventieploeg van de politie te Eigenbrakel merkt een Mercedes op, gevolgd door een voertuig Saab. Deze twee voertuigen komen uit de richting Nijvel en rijden richting Waterloo.

De politieagenten rijden in de richting van het kruispunt “Cosmos” te Eigenbrakel, om er in opdracht een wegblokkade op te werpen. Iets voor het voornoemde kruispunt plaatst het voertuig Mercedes zich aan de linkerzijde van de steenweg, terwijl het voertuig Saab zich plaatst aan de rechterzijde van de steenweg.

De bestuurder van de Mercedes stapt uit het voertuig. Op het ogenblik dat de politiewagen de twee stilstaande voertuigen voorbijrijdt wordt het onder vuur genomen, zowel ter hoogte van de Mercedes als ter hoogte van de Saab.

De bestuurder van de Mercedes schiet met een « pompgeweer » waarbij de voorruit van het politievoertuig wordt geraakt. Ten minste een schutter bevindt zich in de nabijheid van de Saab en schiet op de achterzijde van het politievoertuig. De politieagenten slagen erin te ontsnappen en brengen zich vervolgens in veiligheid.

Ze bemerken vervolgens dat het voertuig Mercedes ter plaatse wordt achtergelaten en dat de enige aanwezige persoon van dit voertuig, vervolgens plaatsneemt in het voertuig Saab. De Saab maakt tenslotte rechtsomkeer en rijdt weg in de richting van Nijvel.

De Saab, gestolen in Eigenbrakel, zal met kapotte band ontdekt worden op een oprit van een huis.

Vindplaats van de Saab

Saab 900 Turbo - vindplaats

Locatie

Plaats van de schietpartij op het voertuig van de politie, voor het kruispunt COSMOS

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.