Bende van Nijvel

Schietpartijen te Waver en te Hoeilaart

Donderdag 30 september 1982 omstreeks 10u50 te Waver, Brusselsesteenweg en te Hoeilaart, Albert Biesmanslaan, voor het kruispunt met de Koldamstraat

In navolging van een gewapende diefstal gepleegd op de wapenhandel “DEKAISE”, worden de daders aan boord van een gestolen voertuig VOLKSWAGEN Santana, achtervolgd door een rijkswachtploeg. Deze slagen erin de gebruikte vluchtweg van de daders te versperren waarop de VW Santana in aanrijding komt met het dienstvoertuig van de Rijkswacht.

Hierop volgt een schietpartij waarbij de twee rijkswachters zwaargewond achterblijven.

De SANTANA rijdt weg in de richting van GROENENDAEL terwijl er rook ontsnapt van onder de motorkap.

Het voertuig VW Santana wordt diezelfde dag omstreeks 22u30 teruggevonden te UKKEL aan de ingang van de Korporaalsdreef, en op 200 meter voor de Terhulpsesteenweg. Het voertuig VW SANTANA werd besprenkeld met benzine en staat in brand wanneer een voorbijkomende getuige het voertuig opmerkt. De achterbank van het voertuig was eveneens uit het voertuig verwijderd.

VW Santana

Beschrijving van de daders

Dader 1: Man 35 jaar oud – gemiddelde lichaamsbouw (ongeveer 70 Kg) – kort kastanjebruin haar met streep.

Dader 2: Man tussen de 30 en 35 jaar - 1m75-1m80 groot – gemiddelde lichaamsbouw – zwartkleurig haar.

Dader 3: Man tussen de 20 en de 25 jaar – zwartkleurig gekruld haar tot in de nekstreek – vreemd type: vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst.

Locatie

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.