Bende van Nijvel

Hold-up op de DELHAIZE te Ukkel

Vrijdag 25 februari 1983 omstreeks 19u20, Ukkel, Waterloosesteenweg, nr 1363

Twee mannen verlaten een voertuig en gaan de DELHAIZE van UKKEL binnen. De eerste draagt twee wapens en bedreigt het personeel en de klanten. De tweede dader, is drager van een matrak, en begeeft zich naar het bureau van de directie. Hij neemt de aanwezige kassierster bij de schouder en duwt haar naar de brandkoffer. Hij beveelt haar deze te openen. Zij heeft de sleutel niet. Vervolgens vernielt hij de telefoon met een matrak. Hij slaat ook verschillende malen op de tafel. Een ander personeelslid komt aan en geeft hem toegang tot de brandkoffer. Hij neemt het geld en steekt het in een plastic zak.

De gewapende man in de winkel begint te schieten op de winkelrekken. Buiten gaat een getuige van de feiten hulp zoeken in het tankstation ernaast. Hij wordt gevolgd door de gewapende man die hem in het vizier neemt en hem in de knieën schiet.

De twee daders stappen vervolgens in een wagen, waar de bestuurder aan het stuur zit. Tenslotte rijden ze weg in de richting van WATERLOO.

Buit

Ongeveer 600.000 BEF (ongeveer 14.874 euro).

Beschrijving van de daders

De man met de vuurwapens: 1m90 – zware lichaamsbouw – donkerbruine ogen – bruine huidskleur – kakikleurige bivakmuts – droeg handschoenen.

De man met de matrak: 1m90 – donkerbruin haar – gekleed in beige trui met rolkraag (de rolkraag bedekte een deel van zijn gezicht) – droeg rubberen laarzen in kakikleur.

Kaliber of gebruikte munitie: .38.

Vervoer: een zwarte of grijze Golf, hoogstwaarschijnlijk driedeurs.

Locatie

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.