Bende van Nijvel

Moord op Jacques VAN CAMP en diefstal van Volkswagen Golf in het restaurant « Les Trois Canards »

Zondag 02 oktober 1983 omstreeks 01u05 , Ohain, Route de la Marache, nr 51

Jacques Van Camp is de gerant van het restaurant “Les Trois Canards”. Tijdens de nacht van 2 oktober 1983 verlaat betrokkene, vergezeld van twee personeelsleden, het restaurant met de bedoeling beide personeelsleden naar huis te brengen. Hij rijdt met het voertuig VW Golf van zijn dochter. Dit voertuig staat geparkeerd op de parking van het restaurant.

Een onbekende, die zich blijkbaar ophield op de parking, overmeestert een personeelslid en verplicht deze naar binnen te gaan in het restaurant. Een tweede personeelslid dient eveneens te volgen. De onbekende heeft een handvuurwapen. Een tweede onbekende richt zich tot de heer VAN CAMP die zich buiten bevindt.

Eens de andere verdachte in het restaurant is, verzamelt hij de zeven aanwezige personen in de keuken van het restaurant (het betreft hier het personeel aanwezig na de sluiting van het restaurant). Hij verplicht hen op de grond te gaan liggen.

De dader is nerveus en dreigt. Hij eist de sleutels van het voertuig Porsche (eigendom van de heer Van Camp) en van de Alfa Romeo (eigendom van een personeelslid). Beide voertuigen staan geparkeerd op de parking van het restaurant. De dader ontvangt de sleutels van het voertuig Alfa Romeo. Vervolgens eist de dader ook de inhoud van de kassa en, om zijn eisen kracht bij te zetten, vuurt hij eenmaal met zijn wapen in de deur van de ijskast.

Het komt tot een handgemeen tussen de dader en een andere dader in een onbekende taal, waarop de daders de vlucht nemen. Eens de daders buiten zijn, horen de getuigen aanwezig in de keuken verschillende schoten buiten het restaurant. Daarna horen ze het bruuske vertrek van een wagen, vermoedelijk de rode VW Golf GTI van de dochter.

Jacques Van camp wordt zwaargewond aangetroffen op de parking. Hij is gewond aan het hoofd, hij is geraakt door diverse kogels en zal later overlijden aan de opgelopen verwondingen.

Opmerking: van elk van de nog aanwezige voertuigen op de parking werd een band lek geschoten.

Buit

Een rode Volkswagen Golf GTI van het bouwjaar 1981 met de nummerplaten FGK991. Op het voertuig zijn goudkleurige sportvelgen gemonteerd.

Locatie

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.