Bende van Nijvel

Hold-up op de DELHAIZE te Aalst

Zaterdag 09 november 1985 omstreeks 19u40, Aalst, op de hoek van de Parklaan nr 50 en Geraardsbergsestraat

Een Volkswagen Golf parkeert zich op een van de parkings van het warenhuis Delhaize te Aalst. Drie mannen stappen uit en begeven zich in de richting van de winkel. Ze zijn gewapend.

De daders schieten onmiddellijk op voertuigen en op de klanten die zich op de parking bevinden.

De schoten worden in de winkel gehoord. De werknemers en het clienteel vluchten naar de achterzijde van het warenhuis of verstoppen zich achter de rekken.

De drie daders betreden het magazijn en gebieden de aanwezigen te gaan liggen. De gerant wordt gegijzeld en wordt meegenomen naar de burelen. De brandkast word geledigd en er wordt een kleine koffer meegenomen. Bij het verlaten van de burelen kan de gerant vluchten. Hij wordt nog onder vuur genomen, maar weet te ontkomen.

De drie gangsters begeven zich naar de uitgang. Ter hoogte van de uitgang liggen twee kinderen op de grond die onder vuur worden genomen. Ze zijn beiden gewond. Voor de uitgangsdeur ligt een vrouw op de grond. Zij wordt doodgeschoten.

Op dat ogenblik zijn er reeds meerdere politiepatrouilles ter plaatse die zich ophouden ter hoogte van de Geraardsbergsestraat.

De drie daders steken de parking over en gaan richting hun voertuig. Een van de drie- gewapend met een Riotgun- begeeft zich echter naar de Geraardsbergestraat en schiet in de richting van de politievoertuigen.

De Volkswagen Golf komt naar de straat gereden waarna de derde man instapt via de kofferruimte. De wagen vertrekt in de richting van Ninove via de oude steenweg met gedoofde lichten en open koffer.

Buit

Totale buit: 737.777 Belgische frank ( ongeveer : 18.289 euro).

Locatie

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.