Bende van Nijvel

Hold-up op de DELHAIZE te Genval

Vrijdag 11 februari 1983 omstreeks 19u10, Rixensart (Genval), Albert I laan, nr 13

Rond 19u00 wordt de verantwoordelijke van het grootwarenhuis DI, gelegen naast de DELHAIZE, bedreigd door een gewapende man. Deze man volgde de vrouw tot in het warenhuis DELHAIZE. Eens in de winkel voegen twee andere mededaders zich bij de man.

De drie daders verschaffen zich toegang tot het bureel op de eerste verdieping, waar de bedienden het geld aan het tellen zijn.

Nadat de brandkoffer verplicht geopend werd, verplicht een van de daders de aanwezige personen om op de grond te gaan liggen. De overvaller lost enkele schoten, terwijl een mededader het geld meeneemt dat hij ondertussen in een plastic zak opbergde.

Ondertussen bedreigt een derde overvaller met een geweer de verantwoordelijke en het personeel van de winkel.

De drie daders verlaten vervolgens de DELHAIZE met hun buit van 692.384 BEF (ongeveer 17.163,75 €).

Een getuige bemerkt een dader die met zijn wapen meerdere personen viseert die zich op de parking bevinden.

Deze dader vuurt tenslotte in de richting van een voertuig Audi 100 die geparkeerd staat op de parking, en waarin een persoon zit. De wagen wordt door verschillende kogels geraakt.

De drie overvallers rijden vervolgens weg aan boord van een wagen. Het betreft een PEUGEOT 504.

Eind februari 1983 werd de Audi 100, waarop één van de daders diverse malen had gevuurd, gestolen in de garage VW te WATERLOO. Het voertuig stond daar in afwachting van een expertise en herstelling.

Beschrijving van de daders

Dader 1: 1m85 groot – drager van een bruine, groene of donkergrijze bivakmuts, type motorrijder.

Dader 2: Kleiner dan de eerste dader – zwart gekruld haar – drager van een masker.

Dader 3: 1m85 groot – sterk gebouwd – krullend haar – lichtbruine huidskleur – ongeveerd 40 jaar – drager van een masker.

De maskers waren van het type « grote neus en bril – lachend en dikke wangen ».

Locatie

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.