Bende van Nijvel

Moord op ANGELOU Constantin

12 januari 1983, Bergen, rue Terre du Prince, tegenover de ingang van het gebouw nr 17

Op 12 januari 1983 wordt het lijk van ANGELOU Constantin aangetroffen in de koffer van zijn taxi te Bergen. Het is mogelijk dat de taxi al sinds 9 januari 1983 op deze plaats geparkeerd staat.

Constantin ANGELOU is 58 jaar en taxichauffeur in Brussel. Zijn gebruikelijke standplaats is het Rogierplein. Gewoonlijk werkt hij enkel in groot Brussel. Hij is gedood door merdere kogels in de nekstreek. Hoogwaarschijnlijk aan het stuur van zijn voertuig.

Het voertuig is een zwarte MERCEDES 220 en is ontdaan van zijn kenmerken; de spoetnik “Taxi Brussel” is verwijderd en bevindt zich aan de voet van de achterbank.

Het gebruikte wapen kan een pistool met kaliber .22 geweest zijn.

Zijn laatste taxirit op 08/01/83 s’avonds heeft hem zeer waarschijnlijk naar de Bergensesteenweg gebracht, ter hoogte van de CERIA. Hier heeft een getuige gezien hoe een taxichauffeur werd aangevallen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat dit de woordenwisseling is waarvoor het slachtoffer nooit een verklaring heeft kunnen afleggen.

De taxi zal in de nacht van 8 op 9 januari 1983 op verschillende plaatsen gezien worden in Bergen vooraleer deze geparkeerd wordt in rue Terre du Prince te Bergen.

Locatie

BERGEN, rue Terre du Prince

Getuigen

Hebt u meer informatie of een tip over deze feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail

Voor de mensen die bellen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te gebruiken. Discretie wordt gegarandeerd.